Verveling door het coronavirus? Dit zijn de 10 beste gratis games om nu te spelen

Je weet weer wat te doen

Door het coronavirus kunnen we amper naar buiten. Daarnaast kunnen veel mensen ook niet meer werken en dan kan de verveling wel eens beginnen toe slaan. Misschien toch maar eens stevig beginnen gamen dan? Heb je echter geen zin om onmiddellijk veel euro’s hier aan uit te geven dan hebben we wel een oplossing.

Free-to-play games

Er zijn namelijk ook heel wat geweldige free-to-play games. Dit zijn spellen die volledig gratis zijn om te spelen en de ontwikkelaar verdient hun geld door cosmetische items te verkopen of zogenaamde battlepacks. Deze niet kopen, zorgt er overigens niet voor dat de spelervaring minder is. De keuze is volledig aan jou.

Wij sommen hieronder 10 geweldige games op die je zeker eens moet proberen tijdens deze coronatijden:

10. League of Legends (PC)

Al jaren is League of Legends een begrip in de gaming industrie en zelfs één van de populairste games ooit. Je wordt in een battle arena gezet en samen met jouw team aan fantasy personages neem je het op tegen een ander online team. Samenwerken en slim zijn, is ontzettend belangrijk in League. LoL is een fantastische game en vooral heel verslavend.

9. Runescape (PC)

Runescape was vooral gigantisch populair zo’n 15 jaar geleden. Ondertussen is het lang niet meer de populairste MMORPG, maar voor een gratis game is het nog steeds een fantastisch spel. Je begint met je personage vanaf level 1 en tracht van hem/haar een krachtige vechter te maken in een wereld met andere online spelers. Ontzettend verslavend en een spel dat je honderden uren kan spelen.

 

8. Brawlhalla (PS4, Xbox One, PC, Switch)

Deze Brawlhalla is een 2D fighting game. Het soort genre dat je niet vaak als free-to-play ziet, maar het werkt wel wonderbaarlijk goed. Wanneer je de gratis versie speelt, beschik je elke week over 8 vechters waaruit je kan kiezen. Het complete rooster heeft dan weer meer als tientallen vechters.

7. Football Manager 2020 (PC)

De nieuwste Football Manager game is tijdelijk gratis te downloaden tot 25 maart. Hier speel je niet zelf met je spelers, maar manage je jouw voetbalclub tot in de diepste details. Afhankelijk van jouw beslissingen en instructies zal je jouw team naar glorie en de titel leiden in de bekendste voetbalcompetities ter wereld of krijg je jouw C4 gepresenteerd.

6. Counter Strike: Global Offensive (PC)

Elke gamer kent Counter Strike wel, meer dan 10 jaar geleden was dit de populairste online shooter op de markt. Ondertussen heeft Counter Strike wel wat van zijn pluimen verloren, maar het is nog steeds een steengoede en tactische first person shooter.

5. World of Tanks (PC, PS4, Xbox One)

In World of Tanks vecht je het uit tegen andere spelers met tanken uit Wereldoorlog II. De game is tactisch, leuk en toch een beetje uniek. In een tank vechten tegen andere spelers is toch weer iets heel anders dan met wapens.

4. Fortnite (PS4, PC, Xbox One, Switch, smartphones)

Wie kent Fortnite ondertussen nu nog niet? De Battle Royale game waarbij 100 mensen in één grote open wereld worden gedropt en moeten vechten tot ‘last man standing’. Fortnite is vooral heel populair bij het jonge publiek, maar ook als oudere gamer is het spel waarmee je immens veel plezier kan beleven voor zeer lange tijd.

3. Apex Legends (PS4, Xbox One, PC)

Apex Legends is een concurrent voor Fortnite en wist onmiddellijk heel wat spelers te overtuigen. Deze game behoort ook tot het battle royale-genre, maar is first person en zonder het ‘bouwaspect’ van Forntnite. Gamers die ook graag Battle Royale-games willen spelen, maar niet overtuigd worden door Fornite dan is Apex een geweldig alternatief.

2. Hearthstone (PC, smartphones)

Hearthstone is een kaartspel met heel leuke effecten en gigantische verslavende gameplay. De game is zeker niet voor iedereen, maar gamers die openstaan voor dit genre krijgen gigantische kwaliteit op hun bord. Wanneer je hearthstone onder de knie hebt, is het een game dat je uren per dag kan spelen zonder dat het ooit zal vervelen.

1. Call of Duty: Warzone (PS4, PC, Xbox One)

De nieuwste Call of Duty-game kan je sinds twee weken downloaden en is nu al gigantisch populair. Deze keer geen typische COD-game, maar een Battle Royale-game met de snelle Call of Duty gameplay. Wat een fantastische mengeling blijkt te zijn en hierdoor een sterke concurrent is voor games zoals Fornite en Apex.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Jos den Tros

bijna al die spellen kan je een fortuin aan kwijt zijn

wpDiscuz