10 tips voor zij die zich eens aan ‘vuistneuken’ a.k.a. ‘fisting’ willen wagen

Speciaal…

Vuistneuken (ook wel fistfucking, fisting of vuistseks) is een seksuele techniek waarbij meerdere vingers en soms de hele hand in de vagina of anus wordt gestoken. Veel mensen zijn geschokt als ze het woord ‘fisting’ horen. En we kunnen het hen niet kwalijk nemen, want het merendeel van de pornografie met fisting komt een beetje intimiderend over. Maar het hoeft allemaal niet zo agressief te zijn. Iedereen, ongeacht zijn of haar seksuele geaardheid of geslachtsidentiteit, kan er plezier aan beleven (geven of ontvangen).  Annabelle Knight, seksdeskundige van Lovehoney, zet 10 tips op een rij om het goed en veilig te doen…

(lees verder onder de foto)

1. Bereid je voor

Voordat je begint, verwijder alles wat je partner intern kan pijn doen en ‘beschadigen’ – dus knip je vingernagels en verwijder alle sieraden. En was altijd je handen.

2. Je kunt een fisting handschoen gebruiken

Wat een tijd leven we toch in! Annabelle legt uit dat ‘fisting-handschoenen’ een goede manier zijn om het risico op ‘een zootje’ te verminderen. Ze zijn gemaakt van latex, gaan tot aan de ellenboog en zijn goedkoop. Ze zijn niet-poreus, waardoor het glijmiddel ook veel langer meegaat.

3. Gebruik glijmiddel

Zoals bij elke seksuele activiteit is glijmiddel heel belangrijk. Elk glijmiddel van goede kwaliteit is normaal ok, maar in geval van twijfel kies je voor een optie op waterbasis, omdat dit veilig te gebruiken is met seksspeeltjes en condooms. Annabelle adviseert ook het gebruik van ‘fisting cream’, een glijmiddel op waterbasis dat speciaal is ontworpen voor fisting. Omdat het dik en romig is, neemt het de mogelijke pijn weg.
(lees verder onder de foto)

4. Spreek een ‘stopwoord’ af

Je moet een ‘stopwoord’ met je partner hebben afgesproken zodat er een absoluut duidelijk signaal is voor wanneer er moet gestopt worden. Dit is de standaardpraktijk in alle BDSM, bondage en seksspelen.

5. Je moet ‘opwarmen’

Annabelle zegt dat de ‘opwarming’ net zo belangrijk is als het gebruik van glijmiddel. Ga aan de slag met ‘dirty talk’, vingeren of orale seks. Het is van vitaal belang dat jullie mentaal en fysiek ontspannen zijn voor het fisting.

6. Communiceer

Dat is natuurlijk van cruciaal belang. Je moet voor, tijdens en na het fisting met elkaar praten en te allen tijde aangeven welke acties pijn doen en welke acties plezier brengen.

7. Doe het langzaamaan

Het is belangrijk om te onthouden dat fisting pijnlijk kan zijn. Begin met de wijsvinger en steek dan geleidelijk de andere vingers één voor één in, voordat de duim er (eventueel) bij komt.

(lees verder onder de foto)

8. Gebruik geen gesloten vuist

De hand moet taps toelopen wanneer deze volledig ingebracht is, met alle vingers volledig gestrekt, zegt Annabelle. Je steekt geen gesloten vuist in die gebruikt wordt om te boksen. Dit kan erg pijnlijk zijn!

9. Eens binnenin, maak dan kleine bewegingen

In naam van de veiligheid en het plezier van de ontvanger, moet je het langzaam doen zodra de hand in de anus of vagina zit. Kleine bewegingen kunnen maximaal plezier brengen. Probeer eerst zachtjes te draaien en reik ook naar alle erogene zones.

10. Ga eruit zoals je erin ging

Annabelle bedoelt hiermee “langzaam en zeer voorzichtig, vinger voor vinger”. Kortom, je moet  omkeren wat je in het begin hebt gedaan, omdat dit het risico op letsel tot een minimum beperkt.

(Bron: Lovehoney en MensHealth)

 

Reacties

wpDiscuz