5 vuistregels bij het dumpen van je lief

Aan alle mooie liedjes komt een eind ...

Er is geen ontkomen aan: je bent haar spuugzat. Je maag draait rond als je nog maar aan haar denkt, haar gezeur doet je naar een sloophamer zoeken en je wordt nog bronstiger van een bejaarde non dan van haar. Het is tijd om er een punt achter te zetten! Maar omdat je ook geen onmens bent, wil je dat het liefst op een subtiele, tact- en respectvolle manier doen. Bovendien, je hebt geen WiFi en je bundel is op, dus een bericht of appje sturen is geen optie. Clint.be geeft je alvast 5 tips om haar de bons te geven.

1. Staat je besluit vast, vertel het haar dan onmiddellijk

Heb je goed nagedacht en staat je besluit vast, vertel het haar dan als eerste. Je gaat het dus niet eerst vieren in de kroeg, noch ga je je eerst moed indrinken en het bespreken met de vrienden. Voor je het weet is heel het dorp op de hoogte en krijgt zij het van het haar beste vriendin of erger nog een vage kennis te horen. Een echte man heeft ballen aan zijn lijf en vertelt het haar zelf. Na het vertellen heb je die ballen misschien niet meer, maar dat zijn de risico’s van het beëindigen van een relatie.

2. Kies een neutrale locatie

Zoek een neutrale locatie waar je het slechte nieuws kan vertellen, dus niet bij jou of haar thuis. We zouden ook willen adviseren: kies geen brug en ook niet bij een treinspoor. Een restaurant kan een verstandig idee lijken, maar dat is het niet, voor je het weet maakt ze een scène en word je perfect gebraden kwartel koud.

3. Kort en bondig

Je hebt je redenen om ermee te kappen, maar hou geen monoloog van 15 minuten, ook al ben je acteur in de plaatselijke toneelvereniging. Zeg wat je moet zeggen, kort en bondig en ga niet te diep op de reden in. Toon medeleven, speel op zijn minst alsof je het er moeilijk mee hebt en hou haar niet aan het lijntje.

4. Trap niet na op Facebook

Ook al maakt je hart een vreugdesprong waar Nafi Thiam omwille van het feit dat je eindelijk van dat serpent af bent, je gaat niet natrappen op Facebook. Je breekt haar kookkunsten niet af, nog minder haar bedprestaties en je gooit geen naaktfoto’s op de sociale media, je bent het ex-vriendje van Rihanna niet. Ben je dat wel? Respect!

5. Begin niet de dag erna met een ander

Laat uit respect tussen de breuk en een nieuwe relatie minstens 2 dagen! Zo heeft ze op zijn minst de tijd om haar Facebook status aan te passen! (KS)

Reacties

wpDiscuz