Antwerpse hooligans spelen hoofdrol in gewaagde spot (video)

Dàt hadden we in België nog niet gezien: normaal zijn voetballers, rockers of beeldschone modellen het uithangbord van een modemerk, maar daar dacht VIER anders over. De ‘casual’ stijl van hooligans staat volledig centraal in hun nieuwe spot.VIER is een hippe streetwear-winkel in de Antwerpse Kammenstraat en dus niet te verwarren met de gelijknamige televisiezender. […]

Dàt hadden we in België nog niet gezien: normaal zijn voetballers, rockers of beeldschone modellen het uithangbord van een modemerk, maar daar dacht VIER anders over. De ‘casual’ stijl van hooligans staat volledig centraal in hun nieuwe spot.
VIER is een hippe streetwear-winkel in de Antwerpse Kammenstraat en dus niet te verwarren met de gelijknamige televisiezender. Zij brengen vanaf nu een T-shirt op de markt van en in samenwerking met de ‘Antwerp Casual Crew’, die ze zelf omschrijven als ‘Belgium’s most notorious hooligan firm’. Om de T-shirts te promoten, namen ze zelfs een spot op waarin de beelden van de omstreden match tegen Sint-Truiden werden gebruikt: uit onvrede met de gang van zaken bestormde een deel van de Antwerp-aanhang het terrein, waarna de club een 0-5 nederlaag en een match achter gesloten deuren kreeg aangesmeerd.

Controversieel, dat is het vast en zeker: niet elke hooligan wordt graag gefilmd, maar dat bleek geen probleem. “We hebben ons inderdaad met camera’s te midden van de harde kern begeven, maar we hadden de nodige contacten binnen de supportersgroep indien het uit de hand zou lopen. Wie herkenbaar in beeld is gebracht, heeft er dan ook geen probleem mee.”, zo klinkt het bij VIER. “Op de vooravond van de veel gehypte World Cup campagne van de Rode Duivels in Brazilië, is VIER een samenwerking aangegaan met de beruchtste hooligan groep van België, de ‘Antwerp Casual Crew’, om een ander aspect van het brede culturele erfgoed van dit land uit de schaduwrijke steegjes te halen en in de spotlight te zetten”. Lekker fout, en daarom net zo cool. Ons exemplaar is alvast besteld. (KA)

Bekijk hier de beelden:

Reacties

wpDiscuz