Braintraining helpt dieet

Op een speelse manier vermageren. Wie kan daar iets tegen hebben. Gewoon spelletjes spelen en vermageren, zo werkt het helaas niet. Vermageren wil zeggen op je voeding letten. Maar er is wel een hulpmiddeltje ontwikkelt. Door denkspelletjes te combineren met spiertrainingen zouden we sneller afvallen. De universiteit van Amsterdam ontwikkelde Easy2Slim, een blad met dagelijkse bewegingsadviezen […]

Op een speelse manier vermageren. Wie kan daar iets tegen hebben. Gewoon spelletjes spelen en vermageren, zo werkt het helaas niet. Vermageren wil zeggen op je voeding letten. Maar er is wel een hulpmiddeltje ontwikkelt. Door denkspelletjes te combineren met spiertrainingen zouden we sneller afvallen. De universiteit van Amsterdam ontwikkelde Easy2Slim, een blad met dagelijkse bewegingsadviezen en puzzels, dat ervoor zorgt dat het lichaam de optimale hoeveelheid energie verbruikt. Neurowetenschapper Van der Werf ontdekte bij toeval dat specifieke hersenactiviteit bijdraagt aan gewichtsafname. Hij onderzocht welke stoffen als energieleverancier voor het brein fungeren. Proefpersonen moesten daarvoor gedurende enkele uren aan een monitor liggen. Onderzoek wees uit dat één van de proefpersonen zeer veel energie verbruikte tijdens het puzzelen. Met name puzzels die logisch redeneren vereisen, blijken het energieverbruik op te stuwen. 

In rusttoestand gebruiken hersenen rond de 20% van alle energie die we opnemen uit voeding, tijdens het maken van logigrammen werd dit verbruik 30% hoger. Daarmee is het energieverbruik tussen het maken van deze puzzels vergelijkbaar met beweegprogramma’s voor afvallen. 

De Easy2Slim verschijnt 4x per jaar en kost € 9,95 per editie. De thema’s zullen per kwartaal verschillen, als ook de bijbehorende puzzel- en beweegoefeningen. Het proberen waard. (JD)

Reacties

wpDiscuz