De hoofddoek vs het minirokje

Tropische temperaturen komen op ons af. En alsof dat nog niet heet genoeg is, gaan duizenden vrouwen zaterdag nog eens als vorm van protest een minirokje dragen. Eindelijk eens een betoging waar we als heel volk kunnen achterstaan. Onlangs dook er een Algerijnse facebookgroep op met de titel ‘Be a man’, waarin werd gezegd dat […]

Tropische temperaturen komen op ons af. En alsof dat nog niet heet genoeg is, gaan duizenden vrouwen zaterdag nog eens als vorm van protest een minirokje dragen. Eindelijk eens een betoging waar we als heel volk kunnen achterstaan.

Onlangs dook er een Algerijnse facebookgroep op met de titel ‘Be a man’, waarin werd gezegd dat dat echte mannen beslissen wat vrouwen dragen: geen westerse kleding maar een sluier. De groep was een hit, voornamelijk onder moslimmannen. Deze zijn van mening dat krachtige mannen beslissen welk kleed er over hun vrouwtje wordt getrokken. De pagina stond dan ook vol met foto’s met mannen en hun gezin in conservatieve kledij. Mannen zo krachtig dat ze blijkbaar bang hebben van een beetje blote vrouwenhuid.

Facebook heeft de groep inmiddels verwijderd, maar dat weerhield enkele heren uit het meer gematigde Tunesië niet de volgende groep op te richten als tegenrespons: ‘Zaterdag 26 juni internationale dag van de minirok‘. De groep staat al vol met foto’s van dames in blote benen. “We moeten vechten vooraleer de pro-islamieten het overnemen. Zij kiezen voor een sluier, wij kiezen voor een minirok.”, aldus de mannen die wensen anoniem te blijven. Ze vragen dat op 6 juni alle vrouwen met ballen aan hun lijf (figuurlijk gezien, sorry Elio!) een minirokje willen dragen. “We moeten vechten vooraleer de pro-islamieten het overnemen. Zij kiezen voor een sluier, wij kiezen voor een minirok.”. Awel, wij ook se! (GBL)

Reacties

wpDiscuz