Denen moeten vogelen om te overleven

Ga je binnenkort op reis en zijn je buren op hotel Denen? Steek dan alvast oorstopjes in je oren, want het zou er weleens heftig aan toe kunnen gaan. Het geboortecijfer in Denemarken is nogal aan de lage kant en daar wil een Deens reisbureau snel verandering in brengen. Het spoort de Denen aan om op […]

Ga je binnenkort op reis en zijn je buren op hotel Denen? Steek dan alvast oorstopjes in je oren, want het zou er weleens heftig aan toe kunnen gaan. Het geboortecijfer in Denemarken is nogal aan de lage kant en daar wil een Deens reisbureau snel verandering in brengen. Het spoort de Denen aan om op reis te gaan en vervolgens te vogelen totdat er kindjes van komen.

‘Do it for Denmark’ heet de opvallende campagne van het reisbureau. De campagne leert ons dat 10% van de Denen verwekt wordt op een vakantie in het buitenland. De Denen op reis sturen kan volgens de touroperator het Deense volk van haar numerieke ondergang redden. Er worden met andere woorden te weinig kindjes geboren waardoor de vergrijzing aan een sterke opmars bezig is in het Scandinavisch land.

Kan je bovendien bewijzen dat je telg is verwekt na een romantisch reisje, dan krijg je 3 jaar gratis luiers van het reisbureau. En de oudjes dan die reeds kinderen en kleinkinderen hebben? Geen enkel probleem, want het reisbureau laat weten dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Een gedachte die we bij Clint sowieso in het achterhoofd houden. (B.Deckers)

Reacties

wpDiscuz