Een blik in het allergrootste passagiersvliegtuig (video)

De A380, gemaakt door het Europese concern Airbus, is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Nu ook British Airways deze toestellen in gebruik neemt, lanceerde de maatschappij een filmpje. 275 ton, 73 meter lang en in staat om tot 853 passagiers te vervoeren… Enkel de Antonov An-225, een vrachtvliegtuig, is nog groter. British Airways zal vanaf […]

De A380, gemaakt door het Europese concern Airbus, is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Nu ook British Airways deze toestellen in gebruik neemt, lanceerde de maatschappij een filmpje.
275 ton, 73 meter lang en in staat om tot 853 passagiers te vervoeren… Enkel de Antonov An-225, een vrachtvliegtuig, is nog groter. British Airways zal vanaf oktober 2013 dit toestel in gebruik nemen en verstrekte ons daarom wat extra cijfers. Het ganse toestel moest de typische kleuren van de maatschappij krijgen, dus hebben 24 schilders handmatig vijf lagen verf aangebracht met spray guns, traditionele verfrollers en kleine verfborstels. Hiervoor hadden ze 2.300 liter verf en twee weken tijd nodig. (KA)

Wie het geluk heeft om met de toestellen mee te vliegen, mag zich aan deze luxe verwachten:

Reacties

wpDiscuz