Gezond frituren LIFESTYLE
Gezond frituren
LIFESTYLE

Gezond frituren

9 op de 10 Belgen eet éénmaal per week friet. Te veel zeggen velen, heel ongezond. Maar laat ons toch, we hebben al zo weinig om trots op te zijn als Belg, laat ons toch gewoon genieten van ons pakske friet. Want zeg maar eerlijk. Nergens smaken de frieten zo goed als in ons eigen land. En trouwens friet maken kan ook op een gezonde manier. Je doet het zo. Gebruik dikke frieten en bak ze krokant en goudgeel. Bak je frieten niet te heet. 170° voor verse frieten is genoeg. Voor diepvriesfrieten zet je de frituur eest op 180°. De tweede keer bak je ze op 170°. Bewaar de aardappelen die je gebruikt voor de frietjes niet onder de 8°C. Spoel de aardappelen goed met water en dep ze droog voor je ze bakt. Doe dat ook met kroketjes. Doe niet te veel frietjes in één frituurmandje. Dit zorgt voor een te grote temperatuursdaling van het frituurvet, waardoor de frietjes minder snel toeschroeien en dus maar vet opnemen. Na het bakken, de frietjes goed laten uitlekken en eens goed schudden met het mandje. Filter het gebruikte vet of olie na elk gevruik. Bewaar het afgekoelde frituurvet op een koele droge plaats. Vervang het frituurvet tijdig. Maak de frituurpan en het draagmandje zorgvuldig schoon voor je er vers frituurvet indoet. Smakelijk!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties