Hoeveel kopjes koffie mag je nu eigenlijk per dag drinken…?

Dit zegt de wetenschap…

Hoeveel kopjes koffie per dag kun je ‘veilig’ drinken? Er wordt vanalles over gezegd en geschreven, maar wat zegt de wetenschap? De Universiteit van Zuid-Australië deed er onderzoek naar en stelt dat  zes kopjes koffie per dag of meer te veel is, vijf is dus het magische getal.

Een van de conclusies van de wetenschappers is dat de kans op een hartziekte met 22 procent verhoogt bij zes kopjes koffie per dag of meer. Het gaat om een studie naar de langetermijneffecten van koffieconsumptie in relatie tot hart- en vaatziekten. Het onderzoek bevestigt dat zes kopjes koffie per dag het punt is waarop overtollige cafeïne een hoge bloeddruk veroorzaakt. Aan het onderzoek hebben 347.077 deelnemers tussen 37 en 73 jaar oud deelgenomen.

(lees verder onder de foto)

“Koffie is het meest gebruikte stimulerende middel ter wereld. Het drankje maakt ons wakker, geeft ons een boost en helpt ons focussen. Maar mensen vragen vaak hoeveel cafeïne je maximaal per dag in kunt nemen”, zegt een van de onderzoekers. “De meeste mensen zijn het erover eens dat ze zich zenuwachtig, geprikkeld of zelfs misselijk voelen als ze te veel koffie drinken. Daarom is het een prettige zekerheid om te weten wat je limiet is. Voor een gezonde bloeddruk en een goede toekomst van je hart is het maximaal aantal kopjes per dag minder dan zes.”

(bron: FHM)

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Anna Bell

Alleenstaand meisje 22 jaar oud op zoek naar een man voor snelle seks.
Mijn contacten *** https://klurl.nl/?u=u2QZzhG ***

Emma

Wil je een meisje vinden voor een nacht? Welkom – https://u.to/tHLFFw

Нet is tijd оm een vаste vriеndin tе vinden.
Veеl аllеenstааndе dаmеs waсhten hiеr –> http://chogoon.com/srt/u7dlv

Uitnоdiging vооr dе Seх Сlub > http://kisstok.com

wpDiscuz