Is na de seks in slaap vallen nu eigenlijk goed of slecht…!?

Wij hebben het antwoord…

Het gebeurt in slaapkamers over de hele wereld, en kan tot grote frustratie leiden: mannen die direct in een diepe slaap vallen na de seks. En dat terwijl je partner (of…)graag nog even wil napraten en knuffelen. Is dit nu goed of slecht…!? 

‘Je mag vanaf nu het hormoon prolactine de schuld geven van je onromantische gedrag,’ zegt slaapexpert Christopher Winter. ‘Prolactine verdrukt dopamine – een stimulerende neurotransmitter die je een wakker gevoel geeft. Wanneer je ejaculeert, komt er een berg prolactine vrij. Je vriendin maakt een stuk minder van die stof aan, waardoor zij zich nog midden in de dopamine-rush bevindt.’

Cocktail van prolactine, oxytocine en melatonine

Prolactine is overigens niet de enige reden dat je je ogen niet open kunt houden. Ook oxytocine komt vrij tijdens de seks, en laat dit hormoon er nou net voor zorgen dat alle stressvolle gedachtes uit je hoofd verdwijnen en je makkelijk de slaap kunt vatten.

Heb je seks met het licht uit? Dan bereid je biologische klok zich door het donker al voor op de nachtrust. Dit komt door het hormoon melatonine. De cocktail van prolactine, oxytocine én melatonine is een perfect voor een geweldige nachtrust.

Maar wat als je niet in slaap wilt vallen naderhand? ‘Ga dan voor een standje dat niet horizontaal is,’ aldus dr. Winter. ‘Wanneer je op je rug ligt geeft je lichaam extra signalen af aan de hersenen waardoor ze denken dat het tijd is om te gaan slapen. Houd ook het licht aan. Zo wordt er minder melatonine aangemaakt.’

(Bron: Men’s Health )

 

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Katie22

Alleenstaand meisje 22 jaar oud op zoek naar een man voor intieme dates
schrijf me – https://u.to/Hp6DFw

Anna Bell

Jong poesje op zoek naar een man voor anonieme vergaderingen ->> https://klurl.nl/?u=OGR6IEWi

Elizabeth

Wil je een meisje vinden voor een nacht? Welkom – https://shr.name/RRgt3

Emma

Uitnodiging vоoг de Sех Club -> https://u.to/Mk7aFw

Tоp гоndboгstigе kuikens аllееn ор dеze site!
Volg dе linк еn je zult eг geen sрijt vаn kгijgen!

http://chogoon.com/srt/u7dlv

wpDiscuz