Mannelijke zonnebaders zijn vruchtbaarder

Wie de kinderwens van vrouwlief wil vervullen kan baat hebben aan een regelmatig zonnebad. Uit een onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen blijkt dat mannen die geruime tijd zonnebaden sperma hebben van hogere kwaliteit. Wie veelvuldig in de zon zit, maakt meer vitamine D aan. Die vitamine zorgt dan weer dat het sperma beweeglijker wordt, […]

Wie de kinderwens van vrouwlief wil vervullen kan baat hebben aan een regelmatig zonnebad. Uit een onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen blijkt dat mannen die geruime tijd zonnebaden sperma hebben van hogere kwaliteit.

Wie veelvuldig in de zon zit, maakt meer vitamine D aan. Die vitamine zorgt dan weer dat het sperma beweeglijker wordt, de snelheid van de spermatozoïden stijgt en de penetratiekracht verhoogt. Het zijn vooral de ultravioletstralen die zorgen voor de aanmaak van vitamine D. 

Bij zonnebanken worden veel van de vitamineproducerende UV-B stralen uitgefilterd omdat ze ook zonnebrand, roodheid van de huid en huidkanker veroorzaken. Vals spelen helpt dus niet, maar verstandig zonnen geeft je meer kans op een talrijk nageslacht. (JD)

 

Reacties

wpDiscuz