Meer dan 10 bedpartners...? Dat is helemaal niet goed voor je! LIFESTYLE
Meer dan 10 bedpartners...? Dat is helemaal niet goed voor je!
LIFESTYLE

Meer dan 10 bedpartners...? Dat is helemaal niet goed voor je!

Je hele leven trouw blijven aan één partner, het is dezer dagen eerder uitzondering dan regel. Doe je het wel, dan zou dat zowaar een belangrijk gezondheidsvoordeel met zich meebrengen. Onderzoekers beweren dat personen die de lakens met tien of meer mensen delen, veel meer kans hebben om kanker te krijgen dan zij die het bij één of zelfs geen bedpartner houden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Anglia Ruskin University en enkele experts uit Oostenrijk, Turkije, Canada en Italië. Ze bekeken de gegevens van 5.722 Engelse 50-plussers bekeken. Daaruit bleek dat vrouwen die de lakens deelden met tien of meer bedpartners tot wel 91% meer kans liepen om op latere leeftijd kanker te ontwikkelen dan zij die het 'rustiger' aanpakten. Bij mannen bleek dat 69% te zijn. In totaal zei 1 op de 5 mannen en iets minder dan 8% van de vrouwen dat ze al met tien of meer mensen het bed deelden.

(lees verder onder de foto)

Meer dan 10 bedpartners...? Dat is helemaal niet goed voor je!

De onderzoekers maken wel een kanttekening: ze merkten op dat mensen met meer bedpartners, meestal ook meer roken en alcohol nuttigen. En dat verhoogt het riscio op kanker natuurlijk ook aanzienlijk. Je gedrag tussen de lakens is dus één ding, maar veel roken, ongezond eten en onvoldoende bewegen spelen ook een grote rol.

De studie, die gepubliceerd werd in BMJ Sexual & Reproductive Health, ontdekte ook dat vrouwen die meer dan vijf seksuele partners rapporteerden, 64% meer kans hadden op een chronische aandoening dan degenen die zeiden dat ze er geen of één hadden gehad. Bij de mannen vonden de onderzoekers geen verband. Om te weten van waar dit toch wel bijzondere verschil komt, is volgens hen nog verder onderzoek nodig.

Dan maar als een pater gaan leven??? Dat hoeft volgens de onderzoekers niet! Ze zeggen dat seks zowel lichamelijke als mentale voordelen biedt en dat die niet opwegen tegen de langetermijnrisico’s.

(Bron: hln.be )

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties