Sexy lichaam of aantrekkelijk gezicht? De wetenschap zegt waar je als man moet voor kiezen…

Kort of lang, dat zijn de keywords!

Fysieke aantrekkingskracht is een gevoelig onderwerp, maar we kunnen aannemen dat de meesten van ons graag een partner hebben die fysiek aantrekkelijk is. Helaas werkt de wereld niet helemaal op die manier en de kans dat jij scoort bij – we zeggen zomaar iets – Scarlett Johansson is bijna nihil. We sluiten een compromis door te kiezen voor een partner die een aantal, maar niet alle, eigenschappen bezit die ons het meest aanspreken.

(lees verder onder de foto)

Het is een interessant psychologisch proces dat Amerikaanse onderzoekers van dichterbij wilden bekijken, dus bedachten ze een onderzoek waarin ze analyseerden hoe de mens het ene kenmerk voor het andere inruilt in ‘het liefdesspel’. Wat ze ontdekten over mannen is heel interessant…

Mannen die de kans kregen om hun perfecte partner voor een langdurige relatie te ‘ontwerpen’, kozen voor een aantrekkelijk gezicht in plaats van een aantrekkelijk lichaam. Niet echt verwonderlijk dat mannen die hun partner ontwierpen voor een korte termijn, kozen voor een sexy lichaam boven een aantrekkelijk gezicht.

(lees verder onder de foto)

De onderzoekers zijn van mening dat dit gedrag bij mannen die op zoek zijn naar lange termijn relaties, weerspiegelt hoe we onbewust het lange termijn ‘reproductieve potentieel’ van een vrouw beoordelen. Meer in het bijzonder, zou het voortplantingsvermogen van een vrouw op lange termijn beter kunnen worden ‘gecommuniceerd’ door middel van gelaatstrekken, waaronder huid- en verouderingsverschijnselen zoals rimpels, in vergelijking met lichaamskenmerken. Dit, zo beweren de onderzoekers, is de reden waarom mannen de voorkeur geven aan een vrouw met een aantrekkelijk gezicht voor langdurige relaties.

(lees verder onder de foto)

En de vrouwen? Het onderzoek toonde aan dat zij er iets minder mee bezig zijn dan de mannen. Zij bekijken het niet echt op de lange of korte termijn. Met een kathedraal van een lichaam of een geweldige snoet zal je dus zeker scoren!

(Bron: D’Marge – Foto’s: Unsplash, YouTube)

 

 

Reacties

wpDiscuz