Wetenschappelijk bewezen: (af en toe) pinten drinken is gezond!

We hebben het altijd al geweten!

Uit een onderzoek van de Universiteit van Oxord blijkt dat we ons gelukkiger voelen als we af en toe een pintje gaan drinken met vrienden. Klinkt als muziek in onze oren! Het zou het algemeen welzijn ten goede komen en de stress verminderen.

“Onze sociale netwerken zijn één van de belangrijkste buffers tegen mentale en fysieke gezondheidsproblemen,” aldus professor Robin Dunbar van het departement psychologie van Oxford University. “Cafés hebben traditioneel de rol van een plek waar gemeenschappen samen komen om te socializen. Daarnaast speelt alcohol een rol, die de aanmaak van endorfine stimuleert en zo helpt om sociale relaties te versterken. Net zoals andere complexe systemen die sociale relaties versterken – zingen, dansen, verhalen vertalen – wordt het vaak door grote sociale gemeenschappen gebruikt als een ritueel om banden te versterken.” Als een professor het zegt, dan zal het wel waar zijn…

Mensen die regelmatig op café gaan zouden bovendien ook meer vrienden hebben, ongeveer acht (tegenover zes bij mensen die thuis in de zetel blijven hangen). Maar… maak je niet al teveel illusies: alcohol moet nog altijd met mate geconsumeerd worden. Drinken met mate(n) en veel praten, is dus de boodschap! (WM)

(Bron: HLN.be, The Telegraph)

Reacties

wpDiscuz