Wetenschappelijk bewezen: dit is meestal de reden waarom mannen vreemdgaan

Er is blijkbaar een reden voor

Heel wat mensen gaan gedurende hun leven wel eens een keer vreemd. Waarom doen mannen dat echter? We hebben vandaag de wetenschappelijke uitleg en deze is toch minder vanzelfsprekend dan gedacht. Er werd namelijk een onderzoek gedaan bij 200 mannen die ooit zijn vreemdgegaan over hun beweegredenen. De resultaten van deze studie waren opvallend.

Emotionele en seksuele redenen

Bijna 50% van de mannen zou niet vreemdgaan omdat ze seksueel iets te kort komen, maar vooral omdat ze op emotioneel vlak iets missen. Dat klinkt niet echt stoer, maar mannen zouden veel emotioneler zijn dan gedacht. Mannen hebben complimenten en bevestiging nodig. Krijgen ze dat niet, dan kunnen ze wel eens vreemdgaan. Ook opvallend is dat 40% van de mannen die vreemdgaat dit doet met een collega. De reden hiervoor zou zijn dat deze vrouwen vaak naar de man opkijken door zijn werk en hij van haar dus wel de bevestiging krijgt.

Fysieke aantrekkingskracht is natuurlijk heel belangrijk wanneer je vreemdgaat. Je zal dit normaal immers niet doen met een spuuglelijke vrouw als je thuis een prachtige babe hebt. Echter is dit absoluut niet altijd. 88% van de ondervraagde mannen gaf namelijk aan dat hun minnares minder knap was dan hun eigen vrouw.

Een laatste opvallende conclusie is dat mannen makkelijker gaan bedriegen indien ze ook vrienden hebben die hun partner reeds hebben bedrogen. 77% van de bedriegers zouden namelijk ook één of meerdere vrienden hebben die al iets gelijkaardig gedaan hebben. De voornaamste reden hiervoor zou zijn, dat mannen heel goed beseffen dat dat ze iets fout doen. Omdat ze echter nog andere mensen kennen die ook bedriegen, voelen ze zich er iets minder schuldig over en is de stap naar overspel sneller gemaakt.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Achterlijke clint

Er werd een onderzoek gedaan bij 200 mannen….. Ja…. Laat die mannen maar spreken voor de ongeveer 5miljoen die alleen al in België wonen…. Grondig onderzoek. Top

wpDiscuz