Wetenschappelijk bewezen: op deze leeftijd vinden vrouwen mannen seksueel het meest aantrekkelijk

Opvallende resultaten

Een wetenschappelijk bedrijf genaamd Sciences Advances deed enige tijd geleden onderzoek op welke leeftijd mannen en vrouwen elkaar het aantrekkelijkste vinden. Er werd vooral gekeken naar wanneer de seksuele aantrekkingskracht het grootste was.

Bij mannen heel laat, bij vrouwen heel vroeg

Voor we de opvallende resultaten delen, moeten we eerst wel wat duiding geven. De onderzoekers onderzochten maar liefst 200.000 dating profielen Er werd gekeken met welke leeftijden ze stuurde en hoelang dit was. Simplistisch uitgelegd, maar met deze data kwamen ze tot een conclusie welke leeftijd het populairste was en dus wanneer de seksuele aantrekkingskracht het hoogste is.

Een gemiddelde vrouw van 20 zal bijvoorbeeld zich makkelijker aangetrokken voelen tot een man van 26 jaar, maar er werd dus ook gekeken naar hoe zij naar mannen van 30, 40 en 50 jaar keek. Hetzelfde dus voor alle leeftijden tot 65 jaar.

Lees verder onder de foto

De conclusie bij de heren was alvast heel duidelijk, maar toch ook opvallend. Zo zouden vrouwen van amper 18 jaar het beste in de markt liggen bij mannen over de gehele lijn. Een gemiddelde dertiger zou net zoveel sturen naar vrouwen van 18 en 19 jaar als naar dames van zijn eigen leeftijd. Mannen van alle leeftijd staan dus steeds open voor een heel jonge vrouw

Vrouwen willen rijpe mannen

Bij de dames dan weer een heel ander verhaal. Zij verkiezen vooral rijpere en ervaren mannen. Gemiddeld zou een man pas op zijn 50 jaar seksueel het aantrekkelijkste zijn bij vrouwen van alle leeftijden.

De uitleg hiervoor is eigenlijk best simpel. Mannen gaan vooral af op looks. Vrouwen willen dat ook, maar voelen zich extra aangetrokken als de nodige brains en wijsheid aanwezig zijn. En de gemiddelde vijftiger is nu eenmaal verstandiger en heeft meer levenservaring als een jongeman van 20 jaar.

Reacties

wpDiscuz