Wijn na bier is plezier, blijkt een fabeltje te zijn

Gewoon drinken!

Het blijkt dat een van die drankrijmpjes die ons altijd werd voorgehouden, een dikke leugen is. In tegenstelling tot ‘Bier na wijn is venijn’ en ‘Wijn na bier is plezier’, heeft de wetenschap ontdekt dat de volgorde waarin we drinken geen invloed heeft op de vraag of we de volgende dag ontwaken in de hemel of de hel.

(lees verder onder de afbeelding)

De studie, uitgevoerd door onderzoekers in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, nam de proef op de som bij 90 vrijwilligers, in de leeftijd van 19-40 jaar, en verdeelde ze in drie groepen. De groepen dronken bier en witte wijn, maar ze consumeerden in verschillende patronen: bier dan wijn, wijn dan bier.

(lees verder onder de afbeelding)

Het resultaat was, dat men vaststelde dat het niet uitmaakt welke volgorde je kiest, je wordt de volgende dag nog steeds wakker met een kater. De ene al met een iets grotere dan de andere. Wat wel opviel, was dat mannen iets ‘beter’ uit het onderzoek kwamen. Vrouwen worden immers iets harder geslagen door de man met de hamer, of gebeten door de kater.

 

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Hedwig
Wijn was al in de middeleeuwen veel duurder dan bier en werd dus meer gedronken door mensen uit de hogere klassen van de samenleving. Hier heeft de herkomst van de volkswijsheid ‘bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier’ waarschijnlijk mee te maken. Dit betekent dat deze uitdrukking waarschijnlijk meer figuurlijk dan letterlijk genomen dient te worden en dan zou betekenen dat het beter was om vanuit een situatie van armoede rijk te worden dan vanuit een rijke situatie arm te worden. Anders gezegd was het dus beter om eerst een gedeelte van je leven bier te drinken… Lees meer »

I want a strong man !!!http://bit.ly/SeeexDating

wpDiscuz