Zo ziet een vliegtuig er binnen vijftig jaar uit (video)

Airbus heeft een ontwerp gemaakt van hoe zij denken dat het vliegtuig van 2050 eruit zal zien. U huivert bij de gedachte om in economyclass met uw benen in uw nek geplooid tot in Madrid te moeten vliegen? U begint spontaan te braken bij de gedachte aan de lijfgeur van de vetzak naast u in […]

Airbus heeft een ontwerp gemaakt van hoe zij denken dat het vliegtuig van 2050 eruit zal zien.

U huivert bij de gedachte om in economyclass met uw benen in uw nek geplooid tot in Madrid te moeten vliegen? U begint spontaan te braken bij de gedachte aan de lijfgeur van de vetzak naast u in het vliegtuig, wiens linkerborst over zijn buik op uw gemeenschappelijke armsteun ligt?

Dan kijkt u waarschijnlijk reikhalzend uit naar het jaar 2050, waarin vliegen een unieke belevenis wordt. Althans als we vliegtuigbouwer Airbus mogen geloven toch. Zij gaven schetsen vrij van hoe hun vliegtuigen er in 2050 zullen uitzien. Volledig achteruitklapbare zetels zullen uitgerust zijn met schermen waarop bewegende beelden in elkaar overvloeien. En de elektronica aan boord zal worden aangedreven door de lichaamswarmte die de passagiers afgeven. Of hoe heter u de wulpse brunette in de zetel naast u krijgt, hoe sneller uw zetelverwarmer met uw krent hetzelfde zal doen.

Binnenin het honderd procent recycleerbare toestel kijkt u door transparante wanden naar de lucht rondom u. Met andere woorden: terwijl u op weekend vertrekt met uw Parijse minnares kan u onderweg gedag zeggen tegen de ooievaar die uw negen maanden geleden verwekte kleine bij uw vrouw gaat afzetten.

Tevens komt er een virtuele golfruimte aan boord. Of men het dan over de eersteklassesectie heeft en of er in economyclass bedrijfsvoetbal zal gespeeld worden, is niet geweten. (PhPa)

Reacties

wpDiscuz