Britse jongen (6) kan niet praten door unieke genetische afwijking News
Britse jongen (6) kan niet praten door unieke genetische afwijking
News

Britse jongen (6) kan niet praten door unieke genetische afwijking

Mackenzie Fox-Byrne is het enige kind op de wereld dat niet kan spreken omdat een genetische aandoening hem dat verbiedt. Kleine Mackenzie heeft een extra stukje chromosoom in elke cel. Zijn moeder merkte al snel op dat er iets mis was met Mackenzie. Haar zoon bleef in zijn ontwikkeling achterop.

Toen haar zoon drie maanden was, kon hij zijn hoofdje nog steeds niet opheffen. Daarop stapte de moeder naar een arts. De diagnose luidde musculaire dystrofie maar na uitgebreid onderzoek bleek dat de jongen een unieke afwijking heeft. Toen de moeder het nieuws hoorde, moest ze even gaan zitten. "Ze vertelden me dat het om een unieke aandoening gaat die niemand anders heeft. Meer konden ze me niet vertellen. Ze wisten ook niet hoe de aandoening zou evolueren en wat de toekomst zou brengen”, vertelde ze aan Daily Mail.

Uit onderzoek blijkt dat de jongen geen normaal X-chromosoom heeft waardoor hij niet kan spreken. Zijn spierspanning is ook te zwak en hij heeft geen besef van gevaar. Mentaal heeft hij de ontwikkeling van een tweejarige kleuter. Mackenzie heeft ook leerstoornissen waardoor hij naar een speciale school moet in Shrewsbury.

Toch maakt zijn moeder er het beste van. Ondanks al zijn problemen is hij een lieve en levenslustige jongen. Hij geeft me vaak een kus en kruipt tegen me aan in bed omdat hij nog altijd slaapproblemen heeft. Hoewel ik bang ben voor wat de toekomst brengt, probeer ik de problemen uit mijn hoofd te zetten. Ik moet wel anders word ik helemaal gek", zegt Fox-Byrne. (KV)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties