Brussel heeft eerste streekproduct beet News
Brussel heeft eerste streekproduct beet
News

Brussel heeft eerste streekproduct beet

Ons land is opnieuw vijf streekproducten rijker. Voor het eerst hoort daar ook een Brusselse specialiteit bij: de bloempanch. Dat is een pens waarin ui, boekweitbloem, spekvetteerlingen en varkensbloed worden verwerkt.

Daarnaast kregen ook de Postelse harde abdijkaas, de Avelgemse perentaart, de appelperenwijn uit het Pajottenland en de piro - een kruidig varkensvleesworstje verwerkt in pistoletdeeg - uit de West-Vlaamse Scheldestreek het erkenningslabel streekproduct.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) opgekleefd.

In totaal zijn er nu al 83 producten als streekproduct erkend. Vlaams-Brabant spant voorlopig de kroon met 21, gevolgd door West- en Oost-Vlaanderen met elk 17 streekproducten. Vooral lokale besturen nemen tegenwoordig het initiatief om traditionele producten van eigen bodem te laten erkennen. (SVD)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties