Eerste doden megaontploffing Congo begraven News
Eerste doden megaontploffing Congo begraven
News

Eerste doden megaontploffing Congo begraven

Een dag na de megaontploffing van een tankwagen in Congo, is de ravage pas echt duidelijk. De teller van het lijstje slachtoffers is inmiddels opgelopen tot meer dan 200. De eerste doden worden ondertussen begraven.

Een groot deel van de slachtoffers viel toen dorpsbewoners van het plaatsje Sange de lekkende brandstof uit de tankwagen probeerden op te vangen. De verongelukte vrachtwagen ontplofte en verspreidde een zelden geziene vuurzee. Vlak na het ongeval was de lekkende vloeistof van de tankwagen immers ook al tussen de huizen gelopen.

Onder de doden zijn er veel kinderen. De overlevenden hebben ernstige brandwonden. Volgens de lokale politie verloopt de identificatie van de slachtoffers bijzonder moeizaam.

Gisteren was er nog sprake van 270 slachtoffers. Vandaag is dat aantal bijgesteld tot 220. Op het moment van het ongeluk keken heel wat inwoners naar de WK-wedstrijd Ghana - Uruguay. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties