Erdogan en Peres ruziën op WEF News
Erdogan en Peres ruziën op WEF
News

Erdogan en Peres ruziën op WEF

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdag met de woorden "Hier kom ik nooit meer terug! " uit een panelgesprek op het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos opgestapt.

Erdogan nam het niet dat de organisatoren hem het woord niet verleenden nadat de Israëlische president Shimon Peres langdurig de tijd had gekregen om de recente Israëlische militaire agressie in Gaza te rechtvaardigen. Peres had daarbij z'n stem verheven.

Toen de Turkse premier probeerde te antwoorden op de vraag wat hij dan zou doen mocht Istanbul elke nacht opnieuw door raketten worden bestookt, brak de Amerikaanse moderator het gesprek af "wegens tijdsdruk" en omdat "de discussie gesloten is". Tevoren had Erdogan Peres aangewreven hard uit de hoek te komen om een "slecht geweten" door de vele doden in Gaza te maskeren.

Tot nog toe was er een redelijk goede verstandhouding tussen Israël en Turkije, maar nu zit er een stevige haar in de boter. Peres zou ondertussen z'n excuses al hebben aangeboden.(RDM/Belga)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties