Gehate Linda De Win bekend tot in Frankrijk en Engeland News
Gehate Linda De Win bekend tot in Frankrijk en Engeland
News

Gehate Linda De Win bekend tot in Frankrijk en Engeland

De meest gehate dame van de afgelopen maanden is nu ook nieuws in Frankrijk en Engeland. In de plaatselijke media krijgt ze titels als Hating The World’s Smartest Woman. De haatcampagne die op gang kwam tijdens haar deelname aan De Slimste Mens Ter Wereld is dus nog lang niet uitgewerkt.

“Geen enkele mannelijke deelnemer heeft ooit zo veel reactie uitgelokt, hoewel er al heel wat vervelende en arrogante exemplaren de revue gepasseerd zijn”, begint Khaled Diab, columnist van The Guardian.

“Mooie jonge actrices en modellen roepen bewondering op wanneer ze het redelijk doen in de quiz. Fans van de 53-jarige De Win zijn ervan overtuigd dat ze het slachtoffer is van puur seksisme.”

“De Win is volhardend en kort van stof”, gaat de columnist verder. “Terwijl dat net kwaliteiten zijn die bij oudere mannen erg gewaardeerd worden, zijn het eerder storende eigenschappen bij oudere vrouwen die werkzaam zijn in de media.”

Linda De Win kreeg tijdens haar deelname aan het populaire programma veel kritiek te verwerken. Op een aantal websites stonden zelfs doodsbedreigingen. Toen De Win uiteindelijk uit De Slimste Mens verdween, was de opluchting bij televisiekijkend Vlaanderen groot. (GVR)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties