Homoacteurs moeten hetero worden op het eind van de film News
Homoacteurs moeten hetero worden op het eind van de film
News

Homoacteurs moeten hetero worden op het eind van de film

Wie geld wil verdienen met een film in Maleisië, doet het best zonder homoscènes. Als de filmschrijver er toch een koppel janetten in wilt, moet hij zich houden aan enkele afspraken waar het homowereldje niet om kan lachen.

Homoscènes in Maleisië, een rasechte moslimstaat, het is toegestaan. Er is slechts een voorwaarde: op het einde van de film bekeren de homo’s zich tot een hetero. De homofiele karakters moeten voor het andere geslacht vallen of berouw tonen voor hun geaardheid.

“Het is een hele stap vooruit. Voor deze wet heerste er totale censuur op homo’s in film”, vertelt Ahmad Puad Onah, de voorzitter van de Maleisische Film Producer’s Association. Homoscènes werden tot hiertoe verbannen uit boeken en films.

Gevoelens uiten voor hetzelfde geslacht is, volgens de moslimstaat, schadelijk voor de morele waarden of religieuze gevoelens. “Het goede moet overwinnen op het kwaad”, aldus Ahmad.

Naast voorgaande afspraken mogen homo’s niet kussen en niet uit de kleren gaan. Wie een homofilm inblikt, maakt met andere woorden geen kans op moslims in de cinema. (EV)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties