Marokkanen het vaakst in gevangenis News
Marokkanen het vaakst in gevangenis
News

Marokkanen het vaakst in gevangenis

Verrassing of niet: van alle buitenlanders die onze gevangenissen bevolken, zijn de Marokkanen het best vertegenwoordigd. In totaal zijn de bontkraagjes goed voor 11% van onze gedetineerden. Dat blijkt uit het jaarverslag van de gevangenissen.

Amper zes van de tien gevangenen zijn Belg. De rest van de gedetineerden zijn burgers die afkomstig zijn uit meer dan 120 landen. En met een score van 11% schieten de Marokkanen de hoofdvogel af. Dat zeggen wij niet, dat blijkt gewoon uit officiële cijfers.

De gevangenis wordt trouwens alsmaar populairder. Vorig jaar waren er voor het eerst meer dan 10.000 kostgangers in onze Belgische cellen. Daardoor steeg de overbevolking er van 18 naar 22 procent.

Dan is het geen verrassing dat het aantal ontsnappingen in 2009 bijzonder hoog lag. In totaal gingen 73 gedetineerden vliegen. 39 van hen deden dat uit een halfopen instelling, 34 uit een gesloten. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties