Mijn Restaurant: Tom en Ann News
Mijn Restaurant: Tom en Ann
News

Mijn Restaurant: Tom en Ann

Ann (27 jaar) en Tom (26 jaar) zijn al sinds hun puberjaren de allerbeste vrienden. Ze kennen elkaar door en door en delen al hun lief en leed met mekaar. Ann komt uit een horecafamilie en staat als chef stevig in haar schoenen. Ze heeft de nodige ervaring en gelooft rotsvast in haar eigen kookkwaliteiten. Ann is een assertieve dame met het hart op de tong. Tom is een dynamische jongeman die actief is in de modewereld. Hij springt af en toe bij in een restaurant en gaat nu de uitdaging aan om zijn leven over een compleet andere boeg te gooien en maître te worden in zijn eigen restaurant.

Tom en Ann, waarom doen jullie mee aan Mijn Restaurant?

ANN: “Het is een gemeenschappelijke droom, maar het is financieel niet mogelijk om het alleen te doen. Vorig jaar hebben we het programma gevolgd en het leek echt iets voor ons. We hebben dan ook niet getwijfeld om ons in te schrijven. Ik ga de keuken doen en Tom de zaal. Ik heb een hotelschoolopleiding en ik heb al ettelijke jaren ervaring. Mijn ouders hadden ook een zaak, dus het zit mij in het bloed. Ik heb het echt met de paplepel meegekregen.

TOM: “Ik ga de zaal voor mijn rekening nemen. Als student heb ik in het weekend ook in de zaal gestaan en dat was best wel tof. Ik een heel enthousiast persoon en ik kom graag onder de mensen. Het is echt iets voor mij om in die zaal te gaan staan! Jullie zijn beste vrienden.

Gaan jullie ruzie maken?

ANN: (lacht) “Ja, waarschijnlijk wel. We hebben wel eens discussies en meningsverschillen, maar dat hoort erbij. Het is niet dat we met slaande deuren vertrekken, hoor.”

TOM: “Het is niet meer dan normaal dat er obstakels zullen zijn, maar ik ben er zeker van dat we er als vrienden sterker zullen uitkomen.”

Hebben jullie lijken in de kast zitten die tevoorschijn kunnen komen tijdens het programma?

ANN: “Neen, ik denk het niet. Het zal allemaal wel meevallen. We zijn allebei heel open personen, dus we hebben weinig of geen geheimen.”

TOM: “Ik heb nooit als escorte gewerkt en ik heb ook nooit in een stripbar gewerkt! Er zullen met andere woorden geen rare dingen uitkomen. Zo lang wij weten wat we aan elkaar hebben, is het goed. Wij weten bijna alles van elkaar en dat is volgens mij het belangrijkste.”

Wat zijn de grootste onhebbelijkheden die jullie bij elkaar ontdekt hebben?

ANN: “Tom heeft een ongelofelijk uitgesproken ochtendhumeur! Vooral de eerste dertig minuten na hij uit zijn bed komt, is hij niet om aan te spreken!”

TOM: “Dat klopt, maar wel alleen als er meteen van alles rond mij gebeurt. Ik moet rustig wakker kunnen worden. Ik heb misschien een ochtendhumeur, maar Ann is ongelofelijk koppig!”

Zijn jullie opgewassen tegen kritiek en roepende klanten?

TOM: “In onze zaak wordt niet geroepen.”

ANN: “In een normale zaak wordt niet geroepen en dat wordt ook niet getolereerd. We willen iedereen op een zo goed mogelijke manier ontvangen en als er geroepen wordt, kan dat niet. Iedereen heeft recht op een rustig kader. Als mensen zich aanstellen omdat ze hopen dat het uitgezonden wordt, mogen ze vertrekken. Kritiek kan ik verdragen, want dat wil zeggen dat er wel iets veranderd kan worden, maar roepen is uit den boze.”

Wat is de sterkte van jullie zaak?

TOM: (lacht) “Simpel… Wij! Neen, het hele concept is gewoon sterk.”

ANN: “Ja, je kan bij ons terecht voor een snelle lunch, maar ook voor een uitgebreid diner. Ik veronderstel dat zakenmensen niet meteen naar ons zullen komen om zaken te bespreken als er camera’s bij zijn. Ik hoop gewoon dat we mensen kunnen charmeren met het kader en het eten.”

Welke keuken schuiven jullie naar voor?

ANN: “We staan voor een Frans-Belgische keuken met een hedendaagse toets. Het zal met andere woorden een vrij klassieke Franse keuken zijn, maar ik wil mij gewoon niet vastpinnen op een bepaald concept. Vorig jaar had je in Hasselt het aardappelconcept en dat is heel leuk, maar het is te beperkend. Ik wil kunnen experimenteren in de keuken. Ik wil schuimpjes en mousse en dergelijke!” (lacht)

Waar staan jullie binnen tien jaar?

ANN: “Onze ambitie is om ons eigen ding te doen en onze eigen toekomst te maken. En hopelijk staan we binnen tien jaar ons jubileum te vieren in ons restaurant in Sint-Truiden. We willen gewoon de perfectie nastreven.”

TOM: “Het is belangrijk dat we iets kunnen doen waar we volledig achterstaan.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties