Muurschilderingen Tuymans ontdekt tijdens renovatie News
Muurschilderingen Tuymans ontdekt tijdens renovatie
News

Muurschilderingen Tuymans ontdekt tijdens renovatie

In een handelspand in Antwerpen zijn bij renovatiewerken twee authentieke muurschilderingen van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans ontdekt. De werken dateren van eind jaren '90, toen Tuymans in de ruimte de expositie ‘Ons Geluk’ hield (samen met Danny Devos).

De huidige eigenaars kochten het pand in de zomer van vorig jaar. Tijdens opknapwerken stapte een oudere buurtbewoonster de winkel binnen en wees de schilders erop dat ze over een authentieke Tuymans aan het verven waren.

Na wat opzoekwerk op het internet konden ze achterhalen dat Tuymans in 1997 een jaarlang tentoonstelde op de gelijkvloerse verdieping. Met de toenmalige eigenaar was afgesproken dat de werken na afloop vernietigd zouden worden. Dat gebeurde, met uitzondering van twee werken.

De schilderingen zijn uit de muur gehaald en staan nu in de kelder van de eigenaars. De transparante acrylverf die helaas al over de werken was aangebracht kan gelukkig verwijderd worden. De eigenaars weten nog niet of ze de schilderingen zullen houden of verkopen. (TV)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties