Nog meer horrortackles uit het Belgisch voetbal Sport
Nog meer horrortackles uit het Belgisch voetbal
Sport

Nog meer horrortackles uit het Belgisch voetbal

De gruwelbeelden van de beunbreuk van Marcin Wasilewski na de doodschop van Axel Witsel in de topper Anderlecht – Standard hebben we jammer genoeg al vaker gezien op de Belgische velden. Hieronder vind je een paar pijnlijke voorbeelden.

Kevin Geudens (2008)
24 augustus 2008, Moeskroen – KV Mechelen. Nog voor de rust valt Moeskroen-speler Jeremy Sapina na een fout van Nong met zijn volle gewicht bovenop het gestrekte been van Geudens, dat breekt. Op dit moment revalideert Kevin Geudens nog steeds van de open scheenbeenbreuk. Hij kan al lopen op het trainingsveld, maar mag meer dan een jaar na het incident nog steeds niet met de bal trainen. (Video)

Juan Lozano (1987)
Lozano speelt met Anderlecht op het veld van Waregem. Lozano jaagt door op Yvan Desloover die zijn bal wil afschermen maar over de bal trapt en zo het been van de balkunstenaar breekt. Dubbele open beenbreuk voor Lozano en einde van zijn carrière bij Anderlecht. Na zijn blessure kwam Lozano nog even uit voor Eendracht Aalst, waar hij nog 18 wedstrijden speelde. De overtreding leidde ook tot een langlopende rechtszaak, waarin Desloover uiteindelijk vrijgesproken werd.

Maurits De Schrijver (1983)
Maurits De Schrijver speelt met Sporting Lokeren tegen RWDM. De Schrijver maakt een mooie actie op de linkerflank. Rechtsachter Michel De Wolf wil De Schrijver afstoppen en zet een stevige tackle in, waarmee hij het been van de Lokeren-middenvelder breekt. De gecompliceerde breuk hield de toenmalige Rode Duivel acht maanden in het gips. Een geïrriteerde zenuw bezorgde De Schrijver nog een jaar langer blessureleed. Na een revalidatie van 34 maanden kwam De Schrijver opnieuw voor Lokeren uit.

Nog enkele pijnlijke breuken voor Belgische voetballers waarvan we niet meteen beelden terugvonden: Antwerp-speler Gunter Ribus, die zijn kuit en enkel brak door een doldrieste tackle van Seyfo Soley, toen speler van Lokeren; Wilfried Van Moer die tijdens het EK van 1972 zijn been brak na een overtreding van de Italiaan Bertini en natuurlijk ook de pijnlijke botsing in de wedstrijd met Aston Villa tegen Ipswich die Luc Nilis zijn carrière kostte.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties