Octopus Paul stopt met voetbal en krijgt wereldbeker Sport
Octopus Paul stopt met voetbal en krijgt wereldbeker
Sport

Octopus Paul stopt met voetbal en krijgt wereldbeker

Paul, de legendarisch geworden inktvis die wedstrijden op het WK Voetbal kon voorspellen, stopt op zijn hoogtepunt. Het beest zal zijn tentakels niet langer over de voetbalwedstrijden laten schijnen. Zijn welverdiende pensioen wenkt. Mag ook wel. Want binnen dit en een paar maanden zwemt OctoPaul niet langer dartel in zijn privé-zwembad rond.

Als u dacht dat een Rooney of een Cissé de sterren van het afgelopen WK waren, leefde u een maand lang onder een rots in de woestijn. De man die keer op keer schitterde was Paul, de octopus uit de zoo van Oberhausen. Het zeedier voorspelde elke wedstrijd van de Duitsers correct. Maar met de finale schoot pienter Paultje de hoofdvogel af: Spanje, door het dier als winnaar aangeduid, ging ook daadwerkelijk lopen met de wereldbeker.

Om de briljante voorspeller toch een beetje het gevoel te geven dat ook hij victorie mocht kraaien, plaatsten zijn verzorgers een namaakwereldbeker in Paul's aquarium. OctoPaul besteedde er - bescheiden als hij is - nauwelijks aandacht aan. De octopus geniet voortaan van zijn pensioen. “Hij zal alleen nog de bezoekende kinderen entertainen", klinkt het bij de soigneurs van het opmerkelijke beest.

Voor Paul was dit het eerste maar meteen ook laatste WK. Inktvissen van zijn soort worden niet veel ouder dan drie jaar. En Paul telt inmiddels al 2,5 lentes. Het zou ons dus verbazen mocht de ster van het WK er tijdens de festiviteiten in Brazilië opnieuw bij zijn.

Twee leuke weetjes: de kans dat iemand acht wedstrijden achter elkaar juist voorspelt - zoals Popolle deed - is een op driehonderd. En de gokkantoren hebben zo'n half miljoen pond verloren omdat iedereen het resultaat van OctoPaul volgde tijdens het pronostikeren.

Geniet van je pensioen, held. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties