Priester moedigt aan om te vloeken News
Priester moedigt aan om te vloeken
News

Priester moedigt aan om te vloeken

Eeuwenlang werd ons wijsgemaakt dat vloeken niet kan, dat is godslastering. Maar een Britse priester denkt daar duidelijk anders over. Hij roept zijn parochianen op om af en toe eens een grote ‘godverdomme’ te roepen want, zo beweert hij, ‘Jezus deed dat ook’. Wie zijn benieuwd naar de volgende preek van de man.

De merkwaardige uitspraak van de 67-jarige priester zorgde alvast voor verbaasde blikken bij zijn parochianen. “Het is een vreemde uitspraak voor een priester, maar bij pastoor Michael kijk ik er niet van op”, aldus Mark Paul, een van de parochianen van de ‘godslasterende’ priester. “Zolang hij maar niet volop begint te vloeken in de kerk”, voegde hij er nog aan toe.

Priester Michael Land ziet er alvast geen graten in want hij spiegelt zich enkel aan het voorbeeld van Jezus. “Jezus vloekte en schold ook regelmatig. Dat maakte hem mens”, legt hij zijn nieuwe oproep uit. Hij geeft dan ook graag toe dat er bij hem wel eens een ‘fuck’ of ‘shit’ durft uitkomen.

En wonder boven wonder, maar deze priester kan nog op sympathie rekenen bij zijn grote baas, de Kerk. “Hij werkt in Londen-stad. Dat vraagt om een andere aanpak dan in de meer landelijke gebieden. Uiteraard moedigen wij onze priesters aan om niet te vloeken, maar het blijven ook mensen.” Kunnen ze daar dan misschien ook eens aan denken als het op het celibaat aankomt…? (HH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties