Teken eens een Mohammed-dag News
Teken eens een Mohammed-dag
News

Teken eens een Mohammed-dag

Een vrouw met ballen aan haar lijf roept de wereldbevolking op om op 20 mei massaal tekeningen van de Profeet Mohammed te maken. Dat deed ze via een - hoe kan het ook anders anno 2010 - zelfopgestarte Facebook-groep. Stapelzot, zegt u? Wij zijn nog zotter: stuur uw tekeningen van de islamitische profeet naar Clint en wij publiceren ze.

Jawel, u kunt lezen: u maakt een tekening van Mohammed - als u uw leven moe bent, plaatst u naam en adres erbij - en stuurt die op naar ons. U hoeft niet meteen passer en driehoek boven te halen. We verwachten geen kunstwerken - tip voor de slechte karakters: u kunt altijd zeggen dat uw 5-jarig buurjongetje de tekening maakte - we verwachten wel een beeltenis van iets dat van ver op de bebaarde Profeet lijkt.

Om het met de superlatieven van Luc Appermont in zijn televisieprogramma Waagstuk te zeggen: dat is super gewaagd. De meeste figuren die nog maar met een halve vinger naar meneer Mohammed wezen - denk maar aan de Deense cartoonist of de makers van de tekenfilmserie South Park - kregen per taxipost een doodsbedreiging of zevenentwintigduizend opgestuurd.

Ondertussen werd er ook een Facebook-groep opgericht die – oh ironie – oproept om Facebook te boycotten omdat de Teken-Mohammed-dag via de sociale netwerksite werd gelanceerd.

Nu, van een doodsbedreiging zijn wij nog niet gestorven. En omdat Clints cojones nog net iets groter zijn dan die van de gemiddelde mens, kunnen we wel eens tegenwind blazen. Wij zijn immers zelf nog geen nanoseconde lang gestruikeld over een cartoon van onze Jezus. En die mens hangt doorgaans wel in zijn blote cloche aan het kruis genageld.

Uw tekeningen doormailen kan HIER. (SF)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties