Treedt Yves Leterme af als premier? News
Treedt Yves Leterme af als premier?
News

Treedt Yves Leterme af als premier?

De Kamer van Volksvertegenwoordigers is in crisis. Om 14.15u moest vandaag het vragenuurtje beginnen, maar zowel Yves Leterme als Jo Vandeurzen stuurden hun kat. De zitting werd een uur verlaat, maar Leterme kwam niet opdagen.

De ministers hebben allemaal het halfrond verlaten en wachten af, maar de chaos is compleet. De geruchtenmolen binnen de Kamer draait volop. Zo zou er nieuwe informatie zijn over Fortis die Yves Leterme in een lastig parket kan brengen.

Het Hof Van Cassatie heeft een brief vrijgegeven waarin staat dat Yves Leterme en zijn kabinet druk hebben uitgeoefend op de rechters die een uitspraak hebben gedaan over de Fortis-zaak. Er zou geprobeerd hebben een andere uitspraak te bekomen bij het Hof Van Beroep. Als deze beschuldigingen waar zijn, is de kans groot dat Leterme aftreedt.

De verschillende Kamerfracties worden bij elkaar geroepen, maar momenteel is er nog geen duidelijkheid omtrent de situatie. Wel wordt er gefluisterd dat de premier naar de koning vertrokken zou zijn. Dit zou kunnen betekenen dat hij daar zijn ontslag zal geven. (KC)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties