VIDEO Helmut Lotti gaat swingen News
VIDEO Helmut Lotti gaat swingen
News

VIDEO Helmut Lotti gaat swingen

Helmut Lotti is terug. En hij swingt de pannen van het dak. Op Time to Swing staan frisse arrangementen van bekende swing-klassiekers, afgewisseld met eigen werk in de traditie van Bing Crosby, Duke Ellington en Benny Goodman: Time to Swing rockt!

Lotti noemt zich nadrukkelijk de ‘behoeder van het origineel’. Neem nu Mack the Knife, een klassieker dankzij Bobby Darin en Louis Armstrong. Wist u dat het nummer oorspronkelijk Mackie Messer heet en ontsproten is aan het brein van niemand minder dan Berthold Brecht? Het was het openingsnummer van de Driestuiveropera uit 1928, in volle swingperiode dus. Lotti brengt beide versies op zijn nieuwe album: Mack the Knife opent, Mackie Messer sluit de boel af.

Swing is echt Lotti’s ding, vertelt hij aan Clint. Toch komt hij behoorlijk laat met zijn charmeoffensief aan de jaren twintig en dertig. Robbie Williams en Bryan Ferry, George Michael en Günther Neefs haalden het genre al van onder het stof. Lotti: “Als een plaat goed is, dan is ook het moment automatisch goed. Na De Crooners was de tijd rijp voor swing. Dit is gewoon goeie muziek.”

De grootste moeilijkheid voor Lotti en arrangeur Wim Bohets was om in het ritmische karakter toch een Lotti-element te bewaren: de romantiek. “We wilden swingen, maar niet inboeten aan zingen. Dat is wat mijn publiek wil horen.” Zeker bij een nummer als La Mer was het moeilijk om het midden te houden tussen traditie en commercie. (TV)

Bekijk hier het interview met Helmut Lotti!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties