Wereldrecord kaassculptuur in Oostende News
Wereldrecord kaassculptuur in Oostende
News

Wereldrecord kaassculptuur in Oostende

Er hing gisteren duidelijk een geurtje in Oostende. Dat kan ook moeilijk anders, want daar werd het wereldrecord kaassculptuur verbroken. Het kunstwerk, Famous Mice van Oudendijk, bevatte maar liefst 1.059 kilo kaas. De vele toeschouwers lieten het zich alvast smaken.

Kaaskunstenaar Baldrick Buckle werkte vijf dagen lang aan zijn sculptuur, Famous Mice van Oudendijk. Samen met een team van vier mensen deed hij dat onder een grote stolp waaronder de temperatuur slechts zes graden was. Dat was nodig voor de houdbaarheid van de kaas, want die moest naderhand nog kunnen dienen voor consumptie.

Gisteren mocht de sculptuur dan eindelijk van onder de stolp. Het vele werk wierp zijn vruchten af want het vorige record werd verbroken met maar liefst 459 kilo. De vele toeschouwers konden achteraf een stukje knabbelen van Mickey Mouse, Jerry van Tom, Mighty Mouse en Speedy Gonzalez. Wat nog overbleef werd weggeschonken. (HH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties