Dit is de goedkoopste tablet ter wereld: 26 euro

Deze goedkoopste tablet is van het merk Aakash en jawel: u heeft het goed gelezen, ze kost zoveel als pakweg een half winkelkarretje bij de Aldi.Enig minpuntje bij deze: u zult er niet zo gemakkelijk aangeraken. Het is namelijk de Indische regering die ze aanbiedt voor een luttele 35 dollar, wat een slordige 26 euro […]

Deze goedkoopste tablet is van het merk Aakash en jawel: u heeft het goed gelezen, ze kost zoveel als pakweg een half winkelkarretje bij de Aldi.

Enig minpuntje bij deze: u zult er niet zo gemakkelijk aangeraken. Het is namelijk de Indische regering die ze aanbiedt voor een luttele 35 dollar, wat een slordige 26 euro is.

Tja, en nog iets. De specificaties zijn ook niet meteen om het op te nemen tegen pakweg de iPad. Er is een processor ingebouwd van 366 MHz, het geheugen is 256 MB RAM en de Aakash draait op Android 2.2.

Het is de bedoeling dat met deze tablet de Indiaase studenten wat meer gaan surfen: slechts zeven en een halve procent van de mensen ginds zit er op het internet. De Aakash tabletten gaan buiten India niet verkocht worden, maar zo achteraf bekeken zaten we daar precies toch niet echt op te wachten. (SL)

Reacties

wpDiscuz