Gentenaar jaagt New Yorkers op stang met berenseks (video)

De Gentse twintiger Peter, alias Roa, heeft met één tekening een heel aantal inwoners van het Amerikaanse Rochester op stang gejaagd. In Gent en omstreken kennen ze Roa al, maar in de Amerikaanse staat New York was hij nog onbekend. Tenminste, tot een arts van het medisch centrum in Rochester de graffiti-artiest uitnodigde om een […]

De Gentse twintiger Peter, alias Roa, heeft met één tekening een heel aantal inwoners van het Amerikaanse Rochester op stang gejaagd.

In Gent en omstreken kennen ze Roa al, maar in de Amerikaanse staat New York was hij nog onbekend. Tenminste, tot een arts van het medisch centrum in Rochester de graffiti-artiest uitnodigde om een muur te versieren. Het resultaat na een paar dagen werk: twee beren die een standje 69 doen, uitgevoerd in zwart-wit en op metersgroot formaat.

Het was dan ook te verwachten dat er direct commentaar zou komen uit conservatieve hoek. “De tekening heeft zeer zeker een seksuele ondertoon. Wij geloven dat deze buurt iets beter verdient dan dit”, zegt buurtbewoonster Gladys Wolsky.

Daarin wordt ze meteen tegensproken door enkele lokale kunstenaars. “Kunst moet mensen doen discussiëren en bij elkaar komen. Dit kunstwerk maakt de tongen los en doet mensen met elkaar spreken die normaal elkaar niet zouden tegenkomen.” Bekijk de video van de muurtekening hier (AN):

Reacties

wpDiscuz