20.000 euro boete voor furieuze Totti

02/11/2010 - 23:00

Afgelopen weekend ging AS Roma-aanvoerder Francesco Totti zijn boekje, weer eens, zwaar te buiten toen hij na een rode kaart een eveneens weggestuurde speler wilde achtervolgen in de spelerstunnel. Het kostte uiteindelijk zeven man om hem tegen te houden. Hij wordt nu beboet voor zijn wangedrag.
In de actie die voorafging aan een doelpunt van AS Roma, kreeg Totti het aan de stok met Ruben Olivera. Beide spelers mochten van de scheids gaan douchen. Totti kreeg nu van de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond het bericht dat de automatische schorsing van één speeldag volstaat maar dat hij ook nog een boete van 20.000 euro mag verwachten.

De schorsing sluit hem uit voor de derby tegen stadsgenoot en aartsrivaal Lazio. Dubbel pech voor de brute aanvallende middenvelder. Hij mist niet alleen een van Europa’s meest beruchte stadsderby’s, hij is er ook niet bij tegen de leider in de serie A want Lazio staat met zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Inter alleen op kop.

Totti, die jaarlijks zo’n 9 miljoen euro binnenrijft bij AS Roma, heeft naar aanleiding van zijn boete zijn budget voor aanstaande woensdag 9 u 15 tot 9 u 35 gehalveerd, om het verlies te compenseren. (PhPa)

Hier ziet u nog eens de beelden van een furieuze Totti in actie.

http://www.clint.be/sport/voetbal/7-man-nodig-om-totti-van-veld-te-krijg...

Facebook comments