45 dagen rijverbod voor Glen De Boeck Sport
45 dagen rijverbod voor Glen De Boeck
Sport

45 dagen rijverbod voor Glen De Boeck

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft ex-Waasland-Beveren-trainer Glen De Boeck (42) veroordeeld tot 1.500 euro boete en 45 dagen rijverbod, omdat hij met een glaasje te veel op achter het stuur was gekropen.

De Boeck liep op 18 januari tegen de lamp bij een WODCA-controle op de Provinciale Steenweg in Schelle. Hij blies 1,19 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht, wat op 2,7 promille neerkomt. Zijn rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken en hij moest in juni ook voor de politierechter verschijnen.

Die veroordeelde hem in juni tot 1.500 euro boete en 45 dagen rijverbod. De ex-trainer ging in beroep, omdat hij het rijverbod te zwaar vond. Hij vroeg de correctionele rechtbank om rekening te houden met het feit dat zijn vorige veroordeling voor geïntoxiceerd rijden al van bijna tien jaar geleden dateert. De rechtbank was echter niet te vermurwen en bevestigde de uitspraak van de politierechter.

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties