AC Milan-Barcelona en Real-Man Utd. in CL Sport
AC Milan-Barcelona en Real-Man Utd. in CL
Sport

AC Milan-Barcelona en Real-Man Utd. in CL

In het Zwitserse Nyon is donderdag geloot voor de achtste finales van de Champions League. De grootste kleppers zijn AC Milan-FC Barcelona en Real Madrid-Manchester United.

De Italiaan Gianni Infantino begon de loting door in naam van de Europese Voetbalbond UEFA zijn medeleven uit te drukken voor Tito Vilanova. Woensdag raakte bekend dat bij de trainer van Barcelona een nieuwe tumor is ontdekt.

Bij de loting zaten de acht groepswinnaars, met onder meer Málaga dat de groep van Anderlecht won, in de eerste pot, de groepstweedes in de andere. Ploegen van hetzelfde land konden niet aan elkaar gekoppeld worden, en ook teams die in de groepsfase in dezelfde poule zaten, konden elkaar niet treffen.

Negenvoudig winnaar Real Madrid moet voorbij ManU voor een plaats in de kwartfinales. De laatste winst van de Koninklijke dateert al van 2002, United won de beker met de grote oren laatst in 2008. Málaga tegen Porto lijkt op papier een evenwichtige affiche, in Milan versus Barça zijn de Catalanen uitgesproken favoriet. Verder lootte Schalke Galatasaray en speelt Celtic Glasgow tegen Juventus. Het Arsenal van Thomas Vermaelen treft de Duitse competitieleider Bayern München, waar Daniel Van Buyten bij speelt. Shakhtar Donetsk tegen Borussia Dortmund en Valencia tegen PSG zijn de andere affiches.

De heenmatchen van de achtste finales zijn op 12/13 en 19/20 februari, terug op 5/6 en 12/13 maart. De groepswinnaars spelen eerst uit. De finale wordt op zaterdag 25 mei op Wembley gehouden.

Foto Reuters

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties