Afellay (Barcelona) gaat aan de slag bij Schalke 04 Sport
Afellay (Barcelona) gaat aan de slag bij Schalke 04
Sport

Afellay (Barcelona) gaat aan de slag bij Schalke 04

De Nederlander Ibrahim Afellay verkast van FC Barcelona naar Schalke 04. De Duitse club huurt de middenvelder voor een seizoen. Dat meldt Schalke vrijdagochtend op haar website.

De 26-jarige Afellay heeft de medische testen al afgelegd en debuteert mogelijk komend weekend al in het duel met FC Augsberg. Naast Schalke deden ook Liverpool, Arsenal en Internazionale pogingen om de speler van Marokkaanse afkomst binnen te halen.

Afellay verhuisde halverwege het seizoen 2010-2011 van PSV naar de Catalaanse topclub. Mede door een knieblessure en de loodzware concurrentie met spelers als Xavi, Andrés Iniesta en Seydou Keita kwam hij slechts in twintig competitiewedstrijden in actie. Hij kwam daarin één keer tot scoren.

Bij Schalke vindt hij onder meer zijn landgenoten Klaas-Jan Huntelaar en trainer Huub Stevens terug. die laatste heeft al aangegeven zeer verheugd te zijn met de komst van Ibi. "Hij heeft bijzondere kwaliteiten en kan op meerdere posities uit de voeten", aldus Stevens.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties