Afgang! Borat-versie volkslied tijdens officiële huldiging (video) Sport
Afgang! Borat-versie volkslied tijdens officiële huldiging (video)
Sport

Afgang! Borat-versie volkslied tijdens officiële huldiging (video)

In plaats van het officiële Kazachse volkslied te horen, kreeg schietster Maria Dmitrienko tijdens de uitreiking van haar gouden (!) medaille de Borat-versie op haar bord. Inclusief de stukken waarin hij de “propere hoeren” bezingt en het “superieure kalium dat Kazachstan uitvoert”. Sterk.

Sacha Baron Cohen aka Borat stampte in 2006 al tegen ettelijke zere schenen bij het uitkomen van zijn film ‘Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan’. En net nu iedereen hem en zijn versie van het nationale volkslied enigszins verdrongen had, besloten ze het in Koeweit nog een keertje op te rakelen.
Tijdens de officiële huldiging van schietster Maria Dmitrienko, die op het tiende Arabische schietkampioenschap de gouden plak won, schalde ineens opnieuw de Borat-versie door de boxen. Met een groene lach bij de winnares tot gevolg en een collectieve woede-uitbarsting ergens ter hoogte van Kazachstan. Het organisatiecomité bood intussen al uitgebreide excuses aan en deed later de ceremonie nog eens over met het correcte volkslied. (AH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties