Ajax boekt stuntzege tegen Barcelona

Ajax heeft voor dé stunt van de vijfde speeldag in de Champions League gezorgd na een 2-1 zege tegen Barcelona. Door die onverwachte zege kunnen de Amsterdammers zich nog steeds plaatsen voor de achtste finales. Barcelona, dat het zonder de geblesseerde Lionel Messi moest doen, was in de eerste helft een schim van zichzelf en […]

Ajax heeft voor dé stunt van de vijfde speeldag in de Champions League gezorgd na een 2-1 zege tegen Barcelona. Door die onverwachte zege kunnen de Amsterdammers zich nog steeds plaatsen voor de achtste finales.

Barcelona, dat het zonder de geblesseerde Lionel Messi moest doen, was in de eerste helft een schim van zichzelf en moest zowaar zijn meerdere erkennen in de kwieke Nederlanders. Serero en Hoesen zorgden voor de verdiende 2-0 ruststand.

Meteen na rusten wist de Nederlandse kampioen maar al te goed dat het de zege niet cadeau zou krijgen. Joël Veltman werd uitgesloten na een fout in het strafschopgebied en Xavi legde de strafschop tegen de netten.

Met 10 tegen 11 hield Ajax echter wonderwel een hele helft stand. In de andere wedstrijd van groep H ging AC Milan met 0-3 winnen bij het Schotse Celtic Glasgow. Barcelona staat zo aan de leiding met 10 punten, AC Milan behoudt de tweede stek met 8 punten. Ajax volgt als derde met 7 punten. Celtic is laatste met 3 punten.

Foto: Reuters

Reacties

wpDiscuz