Albert wil eindzege bpost bank trofee glans geven in Lille Sport
Albert wil eindzege bpost bank trofee glans geven in Lille
Sport

Albert wil eindzege bpost bank trofee glans geven in Lille

Met de Krawatencross in Lille wordt zaterdag de eindspurt ingezet van de bpost bank trofee veldrijden. De eindstreep van dit regelmatigheidscriterium ligt immers veertien dagen later in Oostmalle.

Bij de eliterenners hoeft die eindspurt allicht niet meer. Zonder pech kan de eindzege Niels Albert -met een voorsprong van bijna vier minuten op eerste achtervolger Kevin Pauwels- normaal gezien niet meer ontsnappen. De vraag is echter hoe hij zijn verlies op het WK Louisville verteerd heeft?

"We zijn in elk geval niet als geslagen honden vertrokken uit Amerika", zegt ploegleider Christophe Roodhooft. "We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat Niels en Wietse Bosmans ondanks hun favorietenrol niet gewonnen hebben en dat we de trui van Niels hebben moeten inleveren. Maar anderzijds is het geen catastrofe geworden voor onze ploeg."

"Niels had geen superdag en kende in de finale pech. Wietse is bij de belofteb op een superieure Teunissen gebotst. Dat is de juiste analyse van een WK waarvoor we alles gedaan hadden om te kunnen uitblinken maar waarin we niet al onze doelen hebben kunnen realiseren. Zo gaat dat nu eenmaal in de sport."

"Op naar het einde van het seizoen. Het verleden heeft ons geleerd dat Niels altijd superieur was in de laatste wedstrijden als hij de wereldtitel niet gewonnen had. De eindzege in de bpost bank trofee heeft hij zo goed als op zak en die kan hij dus glans geven met nog overwinningen in Lille en in Oostmalle."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties