Alessandro Ballan maakt donderdag zijn rentree Sport
Alessandro Ballan maakt donderdag zijn rentree
Sport

Alessandro Ballan maakt donderdag zijn rentree

De Italiaanse wielrenner Alessandro Ballan (BMC) maakt donderdag zijn rentree in de Zwitserse eendagswedstrijd GP Kanton Aargau-Gippingen. Dat maakte zijn team BMC maandag bekend.

De ploegmaat van wereldkampioen Philippe Gilbert kwam op 20 december tijdens een trainingskamp in de buurt van het Spaanse Alicante zwaar ten val, met een dubbele beenbreuk en een gebroken rib als gevolg.

Milt en appendix verwijderd

Later onderging de ex-wereldkampioen nog twee operaties, een om zijn milt te vermijden en een voor de appendix. Maar na maanden revalideren is Ballan gedrevener dan ooit voor zijn comeback. "Ik voel me als een kind dat lange tijd moest wachten op een nieuw speeltje", aldus de 33-jarige Italiaan.

"Ik voel me goed, ik heb 12 dagen geleefd en getraind op hoogte. Natuurlijk weet ik niet hoe de wedstrijd zal verlopen door het wisselende wedstrijdritme, maar ik wil vooral finishen."

Speciaal moment

Volgens BMC Racing Team Assistant Director, Max Sciandri, wordt het een speciaal moment wanneer Ballan het startblad zal tekenen. "Het wordt geweldig om hem daar terug bij het team te hebben. Bovendien hebben we een team dat iets kan betekenen.

Greg Van Avermaet rijdt sterk en hopelijk komen ook enkele renners met een goed vormpeil uit de Giro", besluit Sciandri.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties