Alessandro Ballan verliest milt na zware val Sport
Alessandro Ballan verliest milt na zware val
Sport

Alessandro Ballan verliest milt na zware val

Alessandro Ballan is donderdag zwaar ten val gekomen tijdens een trainingskamp in Spanje. Dat deelde zijn team BMC mee.

De 33-jarige Italiaan ging in een afdaling nabij Parcent (Alicante) met grote snelheid tegen de vlakte. Hij hield er een gebroken linkerdijbeen, een gebroken rib en een geperforeerde long aan over. Bovendien was ook zijn milt geraakt en moest die operatief verwijderd worden.

Ballan moet ook nog onder het mes voor zijn been. "Maar die operatie is nog niet gepland. De milt wegnemen was de prioriteit. Zoiets is een medisch noodgeval en dus werd de operatie donderdagavond al uitgevoerd", verklaarde teamdokter Max Testa.

Kruis over voorseizoen

Het is vrijwel zeker dat de wereldkampioen van 2008, in 2007 winnaar van de Ronde van Vlaanderen, een kruis kan maken over zijn voorseizoen. Dit jaar werd hij zowel in de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix nog derde.

"Dit is een groot verlies voor ons team", reageerde manager John Lelangue, nadat hij zijn renner in het ziekenhuis bezocht had. "Hij zou één van de speerpunten worden voor de voorjaarsklassiekers. Belangrijker is nu dat hij goed herstelt. Het is nog niet het moment om aan zijn comeback te denken."

Ballan is bij BMC ploegmaat van wereldkampioen Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Klaas Lodewyck en Yannick Eijssen.

Foto Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties