"Alle topkoersen die niet op woensdag of zondag vallen, gaan verdwijnen" Sport
"Alle topkoersen die niet op woensdag of zondag vallen, gaan verdwijnen"
Sport

"Alle topkoersen die niet op woensdag of zondag vallen, gaan verdwijnen"

In 2017 zullen nog slechts 120 van de huidige 153 koersdagen gereden worden, zo kondigde UCI-voorzitter Brian Cookson gisteren aan. Straf nieuws dat wel eens kan aankomen bij de fervente wielerfan, maar ook bij de organisatoren. “Er gaan traantjes vloeien in de Belgische wielerwereld”, voorspelt voormalig E3-voorzitter Bart Ottevaere.
Het hervormingsplan dat UCI-voorzitter Brian Cookson gisteren presenteerde in Oudenaarde kwam aan als een mokerslag. Slechts 120 van de huidige 153 koersdagen blijven bestaan, de rest zien we vanaf 2017 nooit meer terug. Uiteraard lokte de plannen heel wat ophef uit, maar dat kon Cookson bitter weinig schelen. “Ja, er is weerstand. Maar in 2017 doen we het zo”, volhardde hij.

Voor gewezen E3-voorzitter Bart Ottevaere kwam het nieuws niet aan als een verrassing. “Dat nieuws hangt al jaren in de lucht, dus het moest er ooit eens van komen”, vertelde de 48-jarige ex-Harelbekenaar, nu Knokkenaar aan Clint.

Maar liefst 33 koersdagen minder betekent dat er ook in ons land slachtoffers kunnen vallen. Volgens Ottevaere is dat zelfs onvermijdelijk. “Ik denk dat alle topkoersen van het hoogste niveau die niet op woensdag of zondag vallen, gaan verdwijnen. Ja, ik vrees echt dat er traantjes gaan vloeien in de Belgische wielerwereld”, klinkt het. Als Ottevaeres woorden werkelijkheid worden, zou het dus al zeker game over zijn voor E3 Harelbeke (vrijdag), Omloop Het Nieuwsblad (zaterdag) en GP Impanis-Van Petegem (zaterdag). Niet niks, als u het ons vraagt.

Dat het zo ver is kunnen komen, wijst Ottevaere deels in de richting van de groep die zich vormde rond Wouter Vandenhaute, organisator van Flanders Classics. “Sinds Vandenhaute & co – die de koersagenda drastisch overhoop heeft gehaald – erbij is gekomen, is de wielersport er niet op verbeterd. Vroeger had elke koers haar eigen identiteit, nu wordt alles te fors gestuurd, met als belangrijkste motivatie: geld, macht en vips. Dat is ook de reden waarom ik net op tijd beslist heb om ermee op te houden. Ik vrees dat een nog betere samenwerking tussen de wielerbond en de organisatoren zich opdringt", aldus Ottevaere. Wordt ongetwijfeld vervolgd… (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties