Allereerste Belgische voetbalclub ooit verbiedt bier in kantine Sport
Allereerste Belgische voetbalclub ooit verbiedt bier in kantine
Sport

Allereerste Belgische voetbalclub ooit verbiedt bier in kantine

Een fris pintje na de match? Zé mor zeker. Behalve bij Sporting Club Vilvoorde, waar voorzitter Carim Fnine beslist heeft om alcohol te weren uit de kantine. Waarom? Omdat het volgens hem niets voor de jeugd is. Letterlijk dus. “Toen deze club werd opgericht, is beslist dat de jeugdploegen centraal zouden staan. En drinken en roken is volgens ons niets voor de jeugd”, vertelt de voorzitter met Marokkaanse roots in Het Laatste Nieuws.

Met ‘ons’ bedoelt Fnine overigens de rest van het bestuur, bestaande uit penningmeester Younes Skifati, Algemeen Secretaris Houari El Hannouti, Secretaris Sportcomité Mohamed Tazi en Youssef Yahhou. Tegenstanders van het initiatief – en dat zijn er heel wat – zien een direct verband met de moslimachtergrond van het bestuur en de spelers van SC Vilvoorde, al wuift Fnine die vermoedens meteen weg. “Het heeft helemaal niets met godsdienst te maken. Bij de vorige clubs hier in Vilvoorde waren er inderdaad dikwijls problemen met dronken ouders die agressief werden. Dat wilden wij niet meemaken. Méér moet je er niet achter zoeken”, klinkt het.

Peutie-trainer Roland Barbieux, één van de tegenstanders van SC Vilvoorde in derde provinciale, vindt het een zeer vreemde beslissing. “Lachen en zeveren na de match met een pintje in de hand hoort gewoon bij de voetbalcultuur. We zijn na de wedstrijd uit beleefdheid een stuk taart gaan eten met de thuisploeg, maar daarna zijn we snel naar de tennisclub ernaast getrokken om enkele pinten te gaan pakken”, lacht hij.

Ook de Vilvoordse schepen van Sport Kevin Vincke (N-VA) stond aan de grond genageld toen hij op de hoogte werd gebracht van het initiatief. “Ik vind dat iedereen de vrijheid moet hebben om te drinken wat hij of zij wil, dus ook een pintje bier. Ik ben zelf opgegroeid in het voetbal en heb nooit anders geweten dat er na de match een pint werd gedronken”, klinkt het.

Toch blijft Fnine bij zijn standpunt. “Wij willen op deze manier het roesvrij sporten promoten”, aldus de trainer, die in zijn studententijd zelf wél regelmatig wat pintjes naar binnen speelde. Maar dat terzijde. (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties