Allessandro Ballan: "Het was ozontherapie, geen bloeddoping" Sport
Allessandro Ballan: "Het was ozontherapie, geen bloeddoping"
Sport

Allessandro Ballan: "Het was ozontherapie, geen bloeddoping"

Er hangt voormalig wereldkampioen Alessandro Ballan een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) verdenkt de BMC-renner van het gebruik van verboden middelen. De 34-jarige Italiaan schreeuwt in La Gazzetta dello Sport zijn onschuld uit.

Donderdag raakte bekend dat het CONI Ballan twee jaar wil schorsen voor zijn aandeel in het zogenaamde Mantova-dopingschandaal. Een rist renners van de toenmalige Lampre-wielerploeg zou zich in 2009 hebben bezondigd aan het gebruik van onder meer bloeddoping. Ballan wijst de beschuldigingen in een gesprek met La Gazzetta dello Sport van de hand. Hij voert aan dat hij ozontherapie onderging om zo sneller te herstellen van het cytomegalovirus waar hij op dat moment mee kampte.

"Heb alle bewijzen"

"Wat kan ik zeggen? Wie weet of we na drie jaar eindelijk de waarheid zullen horen? Ik ben optimistisch want ik heb alle medische bewijzen die kunnen staven dat ik ozontherapie onderging en niet, zoals sommigen geloven, bloedtransfusies kreeg. Ik had het cytomegalovirus, was wereldkampioen en wilde me tonen in de Giro. Men vertelde mij dat ik via ozontherapie sneller zou herstellen. Ik ben uitgebreid gecontroleerd en ook mijn bloedpaspoort laat geen ruimte voor twijfel. Is het rechtvaardig dat ik hiervoor word geslachtofferd?"

Ozontherapie kan op verschillende manieren worden toegepast. Soms wordt bloed afgetapt, dan behandeld met ozon en vervolgens weer geïnjecteerd in de patiënt. De WADA-code verbiedt echter elke vorm van transfusies met bloed.

Belga, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties