Alsof de Duivel ermee gemoeid is! Na Courtois, nu ook Kevin De Bruyne maanden aan de kant Sport
Alsof de Duivel ermee gemoeid is! Na Courtois, nu ook Kevin De Bruyne maanden aan de kant
Sport

Alsof de Duivel ermee gemoeid is! Na Courtois, nu ook Kevin De Bruyne maanden aan de kant

Na Thibaut Courtois is bondscoach Domenico Tedesco nog een andere Rode Duivel voor maanden kwijt. Kevin De Bruyne (32) moet mogelijk een operatie ondergaan aan de hamstring. Dat heeft Pep Guardiola bevestigd. De blessure van De Bruyne deed zich vrijdagavond voor in de wedstrijd tegen Burnley en het is daarmee de derde keer in drie maanden dat hij zijn hamstring blesseerde.

Na uitgebreid onderzoek en het afwegen van verschillende herstelopties door diverse specialisten, zal de medische staf van Manchester City beslissen of een operatie noodzakelijk is. Dit werd door Pep Guardiola bevestigd voorafgaand aan de Europese Supercup tegen Sevilla, die plaatsvindt op woensdag (16/08) in Griekenland. "De blessure is serieus," zei Guardiola. "Hij zal maandenlang uitgeschakeld zijn. We zullen de komende dagen bekijken of een operatie noodzakelijk is. Maar hoe dan ook, we zullen hem geruime tijd moeten missen."

"Misschien was het mijn fout. Misschien..."

KDB zal sowieso drie tot vier maanden buiten spel staan, misschien wel zes. Dit vormt een tegenvaller voor bondscoach Tedesco, die in de kwalificatiewedstrijden in 2023 ook al niet kan rekenen op Thibaut Courtois. Het is mogelijk dat twee belangrijke spelers deze week onder het mes moeten. Bovendien heeft Lukaku, een andere sterkhouder, geen spelritme door aanhoudende transferperikelen. Miserie troef dus bij de Rode Duivels!

Het is voor velen zo klaar als een klontje: bij City hebben ze De Bruyne te veel en te ver gepusht. In de afgelopen vier maanden heeft hij twee keer een terugval gehad in dezelfde blessure. "Misschien kwam hij te snel terug," gaf Guardiola toe op zaterdag. "Misschien, misschien. Misschien was het mijn fout. Maar als een speler na 15-20 minuten moet worden gewisseld, is er iets mis. Als het in de 65e minuut gebeurt, is het spiervermoeidheid - dat zie je dan. Maar na 10-20 minuten... We zullen met de dokters en met hem praten. We moeten kalm blijven, ons hoofd helder houden. Hij zal zeker terugkeren, want hij is sterk!”

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties